NATHALIE CLAES

Coördinator - Bezieler

Erkend klinisch en gezondheidspsycholoog (PhD)

ACT counselor

Perinataal counselor

Bemiddelaar

Trainer

nathalie.claes@cerebloom.be

Opleidingen

  • Perinatale Veerkracht versterken (UCLL; 2023)
  • Perinatale Counseling (Draag-Kracht; 2023)
  • Acceptance and Commitment Therapy (SeeTrue (NL); 2022)
  • Postgraduaat in de bemiddeling (KU Leuven; 2021)
  • Existential Well-being Counseling: a person-centered Experiential Approach (KU Leuven i.s.m. EdX; 2020)           
  • Doctor in de Psychologie (KU Leuven en UGent; 2016)   
  • Master in de klinische en gezondheidspsychologie (KU Leuven; 2012)

Beroepsverenigingen

  • RIZIVnummer: 7-03685-50-000
  • FOD Agentschap Zorg en Gezondheid – beroepsvisum: 264681
  • Psychologencommissie - erkenningsnummer: 892113111

Publicaties

Tijdens mijn loopbaan publiceerde ik verscheidene wetenschappelijke artikels en blogposts, werkte ik mee aan boeken en mocht ik verschillende prijzen in ontvangst nemen. Klik hier voor een overzicht.

Over mij

Ik ben van jong af aan al oprecht geboeid door mensen, hun gedrag, gevoelens en gedachten. Kortom, alles wat ons ‘mens’ maakt. Mijn passie en drive om mensen te helpen vormt de rode draad doorheen mijn hele leven. Anderen omschrijven me als iemand met een (aanstekelijk) enthousiasme, een goede portie humor, een groot analytisch vermogen en een creatieve bezige bij met een hart voor mens en maatschappij.

Ik kan rekenen op een stevige basis in de klinische en gezondheidspsychologie. In mijn doctoraatsonderzoek lag de focus op de rol van keuzeprocessen en motivatie in het ontstaan, het voortbestaan en de behandeling van somatisch onvoldoende verklaarde klachten (SOLK) in het algemeen en chronische pijn in het bijzonder. Daarnaast heb ik ook een brede achtergrond in begeleiding, diagnostiek en (groeps)training in verschillende settingen. Ik heb ervaring met stress & burn-out, functionele syndromen, (faal)angst, depressie, neuropsychologie, oncopsychologie, communicatieve en relationele problemen, (existentieel) welzijn, persoonlijke ontwikkeling en preventieve geestelijke gezondheidszorg; psychosociale risicoanalyses in organisaties; waarborgen van kwaliteit van zorg en opleiding, intervisie en supervisie voor professionele hulpverleners. 


Om jou de beste zorg te kunnen bieden en vanuit een persoonlijke interesse tot verdere ontplooiing, school ik me regelmatig bij. Zo volgde ik onder meer bijkomende opleidingen inzake bemiddeling, acceptance & commitment therapy (ACT), eHealth, psychofysiologie en biofeedback, persoonsgerichte experiëntiële begeleiding, existentieel welzijn, etc.


Ik hecht erg veel belang aan authenticiteit, verbinding en ont-moeten. Ik poog daarom steeds een niet-oordelende houding aan te nemen, oprecht te luisteren en open te communiceren. In onze begeleiding sta jij in al je ‘mens-zijn’ centraal. Samen met jou ga ik op pad om jou te helpen obstakels of moeilijke situaties aan te pakken. In begeleiding is er niet enkel ruimte voor de moeilijkheden, maar staan we zeker ook stil bij je mogelijkheden en hoe je je leven op een voor jou waardevolle manier in kan richten. Ook al lijken de dingen soms moeilijk, mensen beschikken over een fantastische vermogen om te groeien. Getuige en deelgenoot mogen zijn van jouw persoonlijke ontwikkeling en van een nieuwe verbinding (met jezelf of met anderen) vind ik enorm bijzonder. Dat verdient dan ook de nodige aandacht en zorg.

 

In een sfeer van openheid en vertrouwen, maken we ruimte voor jouw verhaal. Afgestemd op jouw noden, wensen en individuele eigenheid zoeken we samen naar hoe we aan de slag gaan met jouw (therapie/levens)doelen. Hiervoor beroep ik me op de wetenschappelijke inzichten, maar ook op creatief maatwerk.


Share by: